Eigen Blik en Makerschap P3 - Propedeuse


Verhaal 1 




Verhaal 1  - Beeld reactie



https://www.storyboardthat.com/nl/lesson-plans/hills-vind-witte-olifanten-door-ernest-hemingway/thema-symbool-motief 





Verhaal 2 







Verhaal 2 - Beeldreactie



Verhaal 3










Verhaal 3 Beeldreactie





Blow Up (1966)


https://focusmagazine.nl/2018/07/14/50-jaar-blow-up-antonioni/ 

https://www.youtube.com/watch?v=w-xTqpkhZxA&t=707s&ab_channel=RayosDeCultura


 


Review


De film is erg boeiend! Scene van 8:00 tot 10:30 is heel interesant vind ik. Je ziet hier echt dat de fotograaf helemaal opgaat in het moment en zich echt helemaal laat gaan. Het lijkt ook over te slaan op het model. De combinatie van beide lijkt goed te werken. Ik vind persoonlijk dat het iets te intiem word het lijkt alsof de fotograaf het model zoent tijdens het fotograferen. Dat vind ik persoon iets te ver gaan. Maar als dit van beide kanten als prima wordt ervaren en beide kanten vinden het helemaal goed snap ik dat dit misschien kan lijden te extra goede beelden. Ik merk wel in de scene die volgt dat de fotograaf echt voor mijn gevoel iets te derigrerend is. Ik wordt daar persoonlijk 

Verder vond ik de film heel rustgevend om te kijken. Het heeft een bepaalde rust. Dit komt misschien ook omdat de film uit 1966 komt. Ik heb dit niet als vervelend ervaren. 

Keuze 


Uiteindelijk ga ik verder met verhaal 2. Dit omdat het verhaal voor mij centraal staat voor het nu. Je ziet er strijd tussen twee kampen als het ware. Er is een bepaalde machtstrijd die nu ook gaande is in de wereld met poetin en eigenlijk de rest van de wereld. Zou je kunnen zeggen. Het westen tegen Rusland. 


Ik ga dus verder met het onderwerp machtverhoudingen. Dit kan je op grote schaal opvatten maar ook op kleine schaal. Eigenlijk zijn wij als mensen elke dag gebruik aan het maken van de kleine hoeveelheid macht die wij ieder hebben.

Met dit gegeven wil ik verder gaan werken. Alleen dan op kleine schaal.  


https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuur/steden-verstenen-ook-nieuwbouwwijken-zijn-te-weinig-groen~b30c0077/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

Ik ga verder met de macht die wij als mensen uitvoeren op ‘het landschap’. Eigenlijk zou je het kunnen zien als de mensen tegen een monddood tegenstander. Het landschap in deze kan niet via spraak iets terug zeggen maar wel via andere manieren. Bijvoorbeeld extreem weer dat steeds vaker voorkomt.


Nieuwbouwwijken hebben voor mij het perfecte voorbeeld van het nieuwe woonlandschap dat we aan het creeeren zijn. Ik wil mij voor het eindwerk gaan focussen op nieuwbouwwijken in mijn directe omgeving en deze vergelijken met oudere woonwijken en de verschillen in deze bestuderen. 





Feedback 




Feedback: 

- Combinaties tussen twee beelden staat esthetisch heel goed. 
- In welk perspectief staan de gebouwen ten op zichte van elkaar? 
- Mooi beeld. 

Manifest: 

Wanneer de natuur een huis overneemt. Met deze serie wil ik de kijker laten zien wat de verhouding van de mens is ten opzichte van een huis. Wanneer leeft een huis zijn eigen leven? Wanneer verdwijnt de ‘perfectie’ en gaat de natuur gewoon zonder tegenwerking van de mens zijn gang? Het houdt mij bezig. Hoe de mens zijn of haar ‘eigen’ natuur indeelt. Vaak wordt er gesproken over een bepaalde hoeveelheid percentage natuur. De benadering van natuur is best vervreemd vind ik. Je zou bijna kunnen zeggen. Hoeveel procent natuur en hoeveel procent mens. We zien dat natuur vaak gezien wordt als iets dat los staat van ons. We gaan naar de natuur toe. Naar het bos, of het park bijvoorbeeld. Maar wanneer kunnen we nou echt zeggen dat we naar de natuur toe gaan? Zijn we niet altijd in een bepaalde mate omringd met ‘natuur’?

Met de beelden die ik heb gemaakt wil ik de verhouding weergeven. Van het onbegrip tot het nut. Waarom snappen we de natuur steeds minder? Zijn wij er eigenlijk niet gewoon een onderdeel van? 




Research



Nieuw werk



- Hoe rijker de mensen zijn hoe minder ze delen. 

- In arme wijken wonen mensen meer samen in sociale relatie.