Project P4 - Propedeuse


De projectopdracht.

In periode 4 mag je kiezen tussen werken met film of met fotografie. Je gaat experimenteren met verschillende manieren om van een leugen een ‘waarheid’ te maken, of een ‘waarheid’ te ontmaskeren als een leugen. Via film of fotografie ga je je verhaal vertellen. In het resultaat moet het verhalende aspect zichtbaar zijn. Je kiest tussen werken aan meerdere beeldexperimenten die iets uitdrukken van je verhaal, of werken aan een eindwerk waarin de experimentele verkenningen en het verhaal zichtbaar zijn. Door middel van het maken van fotografisch of filmisch werk onderzoek je jouw persoonlijke positie in het spanningsveld tussen feit en fictie. Het onderzoek van periode 3 neem je mee in periode 4. De projectopdracht is een integrale opdracht. Dat wil zeggen dat in plaats van de praktijkonderdelen ‘Bronnen en makerschap’, ‘Eigen blik en makerschap’ en ‘Zintuigen en makerschap’ nu een één doorlopend traject van 9 EC wordt gevolgd, op een manier die ook in de hoofdfase van je studie wordt toegepast. Het project vindt plaats onder begeleiding van drie verschillende docenten. De beoordeling vindt plaats in één assessment waarin je je werk presenteert en toelicht.


Aan het beging van de periode gingen we naar Het Stedelijk museum in Amsterdam. Hier haalde zag ik het onderstaande werk dat mij intereseerde. 

 

Inspiratie 


Portret Oma 

Feedback: 

Waarom vind je iets interesant? 

Maak een woordenmap?

Hou het persoonlijk. Ze praat tegen de kijker. 

Hoe ziet zei de wereld? 

Ze weet veel van vroeger. 
Einde film: Welke dag is het? 

Dementie is ook vergeten voor jezelf te zorgen. Je eigen ik kwijt raken. 

goodbye lenin film - alternatieve werkelijkheid. 


Oost-Duitsland, 1989. Modelsocialiste Christiane krijgt een hartaanval en belandt in coma. Wanneer ze weer ontwaakt, is de DDR gevallen en probeert haar zoon Alex dat voor haar verborgen te houden.

Anderen inspiratie: Deana lawson


12 Angry Men


Beeldreacties


Eerste schetsmatige proeg film oma. 


Feedback: 


Vragen lijst maken.

Jeanne dielman- film chantal ankerman 1974. Alles op statief alles recht.

Straigt story david linch. Oude man in eens stad in Amerika. Grasmaaier tour.

Camera op statief zetten. meerdere perspectiven.

Film 1. The Straight Story: Film 2. Un Chien Andalou: De film was vervreemd. Interesant. Ook voelde het op sommige momenten erg vrouw ontvriendelijk. Ik denk dat de tijd waarin de film is gemaakt veel toont over het anders benaderen van mensen. Het zegt iets over het maken van films 100 jaar geleden en nu. De muziek is na een bepaalde tijd ook erg afleidend vind ik. De meerwaarde vervaagd wel vind ik. 

Film 3. Nostalgia for the light: Film 4. Good Bye Lenin: 

Nieuw eigen werkNieuwe versie film: 
Film: Buladó EindwerkLocatie: Geluid studio 

Experience: Je zit als kijker op de stoel waar Betsie altijd zit. Zo krijg je het gevoel tijdens het kijken naar de film dat je onderdeel wordt van. 

Film: Deze wordt getoond doormiddel van een deamer.