Skills Tijdens Semester 4 heb ik verschillende skills lessen gehad. Hieronder een inpressie van deze lessen. 

Foley geluid Sander Schreuders 

Hieronder een kleine inpressie van enkele geluidlessen die ik heb gekregen van Sander Schreuders. Bij de onderstaande beelden waren we vooral bezig met foley geluid. We moesten tijdens deze les zelf geluid produceren om onder een video fragment te kunnen monteren. Super interesant. Ik was hier nog erg onbekend mee. 


 
Montage Xavier van Delft 

Bij de lessen van Xavier tijdens Semester 4 waren er vaak weinig studenten. Dit is iets waar we bij meer lessen last van hebben. Ja ik zie dit als last omdat ik graag in een gemotiveerde omgeving werk. Maar om het even over de inhoud te houden van de lessen. Tijdens de lessen van Xavier hebben we veel gepraat over de inhoud van montage en wat je daar als maker aan zou kunnen hebben of juist totaal niet. 

Het waren lessen waar we ook ons werkpraktijk project hebben kunnen presenteren. Nuttige momenten om zo met een docent en enkele studenten je werk te voorzien van feedback. Ik heb dit eigenlijk ervaren als prive les. Fijn! 


VR Skills Sophia 

Tijdens de lessen van Sophia hebben we gewerkt met VR. We hebben een introductie gekregen over wat VR precies is maar ook bijvoorbeeld welke interesante festivals er zijn die hier heel erg op gefocust zijn. Ook gingen we zelf een digitale wereld bouwen. Deze hebben we gemaakt in Mozilla Hubs.  Vervolgens gingen we deze werelden via VR beleven. Hieronder kunt u de eindresultaten bekijken van mijn gemaakte werk. 

Ik vond het goed dat dit thema in het les programma zat maar daarnaast vond ik het niet mega interesant. 


Hieronder de beelden van mijn digitale wereld die ik via Hubs gemaakt heb. Ik vond dit lastig omdat ik hier nog nooit in had gewerkt. Wel ging ik na veel ‘gewoon doen’ uiteindelijk steeds beter. Fotografie Skills Leo 

Tijdens dit Semester heb ik van Leo fotografie skills lessen gekregen. 
Hieronder enkele resultaten. We hebben veel gewerkt met externe flitsers. Ik vind dat erg interesant omdat ik het liefste werk maak op locatie een niet gebonden wil zijn aan een vaste studio. Vandaar dat ik deze lessen als nuttig heb ervaren. Workshop Sakir Khader 

Tijdens deze workshop hebben we werk besproken en nieuw fotografisch werk gemaakt. Wel vond ik de workshop slecht en vaag. Sakir kwam later dan aangegeven en nam op vrijdag zijn dochter van 3 jaar oud mee naar zijn eigen workshop. Dit zijn dingen die eigenlijk echt niet kunnen vind ik. Ik vond dit erg jammer. Vooral omdat ik uit een workshop les veel nieuwe kennis en ervaringen wil hallen. Niet dit. Jammer. 

Wel heb ik in de studio gewerkt met een technische camera. Hieronder kunt u de beelden daarvan zien. Sakir wist zelf niet hoe deze camera werkte. Heel apart bij zijn eigen workshop. 

Ik ben wel blij dat ik met deze voor mij nieuwe techniek heb kunnen werken. 

Video - Rieks Soepenberg

We hebben een introductie gekregen over het color graden van beeld. 
Hieronder een sfeer inpressie van zo’n les. 

Beeld van 2022

Ook zijn we tijdens een les van Rieks een korte High Speed video gaan maken als klas. Ik was bij deze productie de regiseur. Ik vond dit een erg interesante rol omdat dit totaal niet iets is dat ik normaal snel zou doen. Vandaar dat ik mijzelf tijdens deze les in het diepe heb gegooid om zo maximaal veel te kunnen leren. 


Hieronder het resultaat: 

https://vimeo.com/817777321/1eb3f6e1f6 Oog van de Meester

Tijdens de les ‘Oog van de Meester’ hebben we een zeer nuttig feedback moment gehad voor ons Werkpraktijk project. We hebben echt even als groep feedback kunnen ontvangen bij veel docenten van verschillende richtingen. Dit leverde voor ons de nodige informatie op. We hebben alle docenten even gesproken behalve Sophia. 

Workshop Leo - 2D & 3D Beeld

Tijdens deze workshop heb met verschillende apparatuur gewerkt. 

- VR Bril
- 360 Camera
- 360 geluid recorder

Het was erg interesant om met deze nieuwe apparatuur te werken en zo meer te leren over technieken waar ik tot nu toe nog weinig mee aan de slag ben geweest. 


Dank voor alle skills lessen docenten! 

Leo Erken

Xavier van Delft

Sander Schreuders

Rieks Soepenberg

Sophia Bulgakova